Želite da sarađujemo | Otvarate radnju? | Robna marka | Zaposlenje | Novosti
Prijava korisnika Prvi put ste ovde? Registrujte se!
Pozovite nas: +381 (0)26 4322025
0 artikala | RSD 0.00
 
 
Recepti
Tokom hladnih jesenjih dana preporučujemo vam da se ugrejete uz šolju toplog crvenog rooibos čaja tj. čaja od crvenog grma. Ovaj čaj za razliku od crnog i zelenog čaja ne sadrži tein i kofein, dok efikasno jača naš imuni sistem. Napitak možete zasladiti medom za koji se dobro zna da podstiče imunitet i ublažava već postojeće simptome prehlade. Ostali pčelinji proizvodi poput propolisa i matičnog mleča pomažu nam u borbi protiv bakterija i virusa.

Ishrana direktno utiče na jačinu našeg imuniteta, te bi zato tokom predstojećih hladnijih jesenjih dana trebalo više da koristimo sezonsko voće i povrće kao što su jabuke, kruške, grožđe, bundeva, pomorandže, mandarine, kupus, beli i crni luk. Ne zaboravite ni na začine kao što su ruzmarin, bosiljak, kurkuma i đumbir koji održavaju imuni sistem jakim i usput ublažavaju smetnje u varenju i glavobolje.

Svežije vreme tokom septembra najavljivalo je neminovni početak jeseni. Međutim, smena sezona neretko se negativno odražava na naš organizam, posebno na imunitet i raspoloženje. Najpre povedite računa o ishrani - jedite više namirnica bogatih magnezijumom, gvožđem, cinkom i selenom - svi ovi minerali održavaju imunitet jakim. Za dobro raspoloženje potrudite se da budete dovoljno izloženi dnevnom svetlu, čime ćete podstaći i sintezu vitamina D.
(izvor: www.doktor.rs)


Bundeva je idealan sastojak supa i čorbi, salata, kao i deserta. Za hladne jesenje dane preporučujemo vam čorbu od bundeve u koju možete dodati začine poput belog luka, bibera i kurkume. Beli luk pomaže u regulisanju nivoa ukupnog i LDL holesterola i triglicerida, te na taj način doprinosi kardiovaskularnom zdravlju. Kurkumin iz kurkume poseduje antiinflamatorna svojstva koja se dodatno pojačavaju u kombinaciji sa piperinom iz crnog bibera.
(izvor: www.doktor.rs)


Recepti za vreme posta

Paprike punjene tunjevinom (http://www.posnajela.rs)

POTREBNO JE:

  • 4 babure,
  • 1 konzerva tunjevine,
  • 2 zrela paradajza (može i paradajz pire),
  • 1 manji krompir,
  • sredina jedne kriške hleba,
  • 1 veća glavica crnog luka,
  • 2-3 čena belog luka,
  • 1/2 korena celera,
  • 1/2 šoljice ulja,
  • origano,
  • biber,
  • so.

PRIPREMA:

  1. Sa paprike odseći poklopce, pa ih očistiti od semena i žilica.
  2. Pomešati hleb, sitno seckan crni i beli luk, oljušten i na kocke isečen paradajz, strugani celer, tunjevinu i začine.
  3. Mešati da se dobije kompaktna masa i njom puniti paprike.
  4. Napunjene paprike zatvoriti kolutom krompira, poređati u vatrostalnu posudu, poprskati mešavinom ulja i vode i zapeći u rerni.
  5. Ovo predjelo, se može služiti i kao toplo, i kao hladno predjelo.

Bonita U saradnji sa sajtom Posna Jela(HTTP://WWW.POSNAJELA.RS)


 
 
Najnovije vesti
Postavljeno: 25.12.2015.
ČESTITKA
Postavljeno: 17.09.2015.
Saradnja sa stranim kompanijama
Uvoz za tržište Srbije- hladno presovana ulja, kompanija Balcho, Bugarska
Pogledajte sve vesti >>
 
 
Priznanja - Rekli su o nama
 
20 godina kvaliteta
 
Kontaktirajte nas